Skal bare...

To døtre i hus, 10 år og 12 år, mannen og undertegnede. Ingen kjæledyr, bortsett fra tidligere omtalte hybelmoskus som formerer seg i rasende fart i alle kriker og kroker.

Vi prøver å ha det sånn at alle skal gjøre ting, og hjelpe til, hjemme. Jeg mener jo at ingen strengt tatt hjelper til men at alle gjør ting for at vi skal ha det hyggelig, rent og ryddig. (Liker tanken på at vi ikke må være flaue om det kommer uanmeldt besøk).  I et hus med fire stykker er det ting som må gjøres, og alle må bidra. Vi slipper billig alle sammen med en vaskedame som kommer hver 14. dag, men selvfølgelig, det er alltid noe.  

 

Hvem bestemmer hva som skal gjøres, når det skal gjøres og hvem som skal gjøre det? Og blir det rettferdig? Det har blitt sånn hos oss at det er frua i huset som kommanderer alle rundt eller gjør tingene selv. Alt fra ut med søppel, hente avis/post, rydde opp, tømme oppvaskmaskinen til å henge opp, brette og legge sammen rent tøy. Lurer på hva som skjedde om jeg noen uker IKKE sa noe... Og ikke gjorde noe av det ingen andre ser må gjøres? Mannen skal ha kred, han lager middag nesten hver eneste dag. Han er ikke så veldig glad i å rydde opp etterpå, men det liker jeg å gjøre så der er det en grei arbeidsdeling.  Liker meg på kjøkkenet, kjøkkenet er stille. Tusler liksom litt inn i mitt eget  stille lille mens jeg holder på.

 

Men tilbake til "skal bare"....

Ofte så blir det som sagt frua som ser ting som bør gjøres og prøver å fordele oppgavene. Og jeg tror, i 99 % av tilfellene, at jeg får til svar; "Åååååh, men jeg skal bare"..... 

 Det passer aldri helt å gjøre. I alle fall ikke med en gang. Ikke nå.

Skjønner jo at om en sitter opptatt midt i noe at det er greit å fullføre, men alltid!?! Og det kan være hva som helst som er viktigere enn å hjelpe til. Også går det en halv time, time, og jeg maser og spør igjen.

Vi har et hus bestående av to etasjer og kjeller. Lea har rom i hovedetasjen, Ayla og vi gamlingene i 2. etasje. Det innebærer en del opp og ned med ting i trappen. Trappen, den er oppbevaringsplass! Noen dager er  nesten alle trinnene fylt med et eller annet. Helt til jeg klikker og samler sammen og fordeler. Hvordan klarer alle andre bare å gå rett over?

 

Har vurdert om vi burde ha en mer fast fordeling av oppgaver hjemme. Kanskje noe jeg kan teste ut responsen på.

 

Men, først, skal jeg bare...

-out of office-

 

 8 kommentarer

frokenfjeldberg

20.09.2013 kl.19:09

Hehe.. Slik er det..men husk at ingen ligger på dødsleiet og angrer på at de hadde noen få hybelmoskus her og der..:);)

outofoffice

20.09.2013 kl.19:22

frokenfjeldberg: helt sant, støvdottene trives her i huset. Viktig å ta vare på dem også ;-)

Fru Stussli

20.09.2013 kl.19:32

Jeg skal bare si goooood helg :-)

Her er det snart beina på bordet og potetgull i skåla! Juhu!

frodith

20.09.2013 kl.20:55

Greit med kaniner men jeg skjønner poenget ditt VELDIG nå om dagen.. Her er vi TO, og det er jeg som må SI hver eneste gang NOE skal gjøres, og nå er jeg bare HELTl lei og har hele leiligheten i halsen, BLÆH... Det var dagens lille sukk :-D Nå skal jeg bare ligge å sløve i sofaen resten her selv, og dytte innpå med godis, og så kan hybel-elefanter eller hva det er gjøre som de vil ;-) Ha en fin kveld :-) Klemmer <3

Siv Svanem

20.09.2013 kl.21:00

DEt er alltid noe...

Oldemorbloggen

20.09.2013 kl.22:36

Dette er kjent stoff, det er slik livet er, nesten i alle heimar.

outofoffice

21.09.2013 kl.17:34

Oldemorbloggen: yep, bare å bli vant til, antagelig...

outofoffice

21.09.2013 kl.17:35

frodith: fortsetter med godis i dag også her ;-) Ha en strålende lørdag.

Skriv en ny kommentar

hits