Nå har vi det koselig, dere!

Ferie og fritid. Det burde bety avslapping, spennende opplevelser, hyggelig samvær med familien og med venner. Ikke minst burde det bety god tid til å nyte ovennevnte, men er det alltid tilfelle? Høye forventninger og ikke minst forskjellige forventninger kan gjøre dagene med fritid til en helt annen opplevelse. Vær. Sykdom. Mange ting kan gjøre ferien til noe annet enn hva man så for seg, drømte om og ønsket seg.

Mannen og jeg planlegger en liten kjærestetur til Paris før jul. En langweekend. Denne gangen har vi ingen store planer for turen. Vi har begge vært i Paris tidligere, og har sett de severdighetene man "må" og "bør" se. Denne gangen skal vi spise frokost på cafè, drikke vin, tusle rundt hånd i hånd og se på folk, spise laaang lunsj og drikke enda mer vin, kikke litt i butikker før vi spiser middag og drikker vin. Tenker jeg. Er det de samme tankene mannen min har? Nei, ikke helt. Fordi, den helgen vi skal reise i desember er det 70 år siden Jim Morrison ble født. Hans gravsted er i Paris, og dit skal mannen, til graven. Og kanskje jeg. Tenker det er fint at jeg vet det allerede nå. Nå vet jeg at han skal bruke noen timer på det, og jeg kan tenke på om jeg vil være med eller lage meg noen andre planer. Det er jo ikke sånn at jeg ikke har noe annet jeg kan finne på i en by som Paris?

Bilde tatt på hyttetur på fjellet for noen få år siden. 6 voksne og 5 barn.

Tilbake til starten. Familieferie. Venneferie. Jeg har hatt så mange flotte ferier. Både som barn med mine foreldre og min to år yngre bror, diverse venneturer den gang jeg var single, og nå som voksen med min egen familie. Noen ganger har vi reist bare vi, den nærmeste familien, og noen ganger sammen med venner. Min store skrekk er en påske på fjellet for mange, mange år tilbake. Vi var fire voksne, en hund og en seksåring. I en campingvogn. 1 uke. Dårlig vær. Våte klær. Slalomutstyr. Langrennsutstyr.

Det er noen ganger best når ferien er over

-out of office-

 

 

6 kommentarer

frodith

17.10.2013 kl.15:52

Ja, det er sant, man kan jo ha forskjellige forventninger.. Veldig også. Og greit når man kjenner hverandre litt hvertfall, så man aner hva som kommer :-) Og Jim Morrison gravsted, der ville jeg nok vært med jeg også :-D LIkte godt musikken hans før jeg, og kjenner jo litt til historien rundt han.

Men det tar tid å få kjørt seg inn, i en ferie, synes jeg. Første uka hvor vi begge er hjemme og ikke pleier å være det... så krangler vi litt, men så går det over.. når vi har VENT oss litt igjen liksom.. må gå seg inn :-) Håper Paristuren skal bli fin da :-) Ha en fin kveld :-) Klemmer <3

Fru Stussli

17.10.2013 kl.17:00

Sånn ser det nesten ut i gangen min i dag og vi er bare 2 voksne og 2 barn... :-D

Kjærestetur til Paris høres fantastisk ut <3

Livsrom

18.10.2013 kl.00:59

Det bildet virker kjent. Riktignok er det noen år siden, da mine fire små var mye mindre og bodde hjemme, men ikke glemt;)

Den Paris-tur-planen din virket aldeles fantastisk:) Sånn tur kunne jeg ha tenkt meg, gitt. Men vet ikke om din manns plan var like fristende, hehe. Kjør solo noen timer du, kanskje det blir ennå mer vin, kos og romantikk etterpå;)

outofoffice

18.10.2013 kl.09:03

Livsrom: Gleder meg veldig til Paris. Og kan garantere at det blir vin ;-)

outofoffice

18.10.2013 kl.09:04

Fru Stussli: Man blir god til å hoppe over...

outofoffice

18.10.2013 kl.09:05

frodith: Kjenner igjen det med å småkrangle litt de første dagene. Mannen min var 1/2 år i Afghanistan i fjor, og kom hjem på to perm i løpet av den tiden. Alltid noen tøffe dager i starten, med veldig høye forventninger fra alle.

Skriv en ny kommentar

hits