Arve?

Den yngste datteren min ble født på toårsdagen til storesøsteren. Det har ikke alltid vært like lett, ikke for henne, ikke for storesøsteren og ikke for oss foreldre. En ting er selve bursdagsfeiringen, som vi raskt skjønte måtte feires med hver sin vennegjeng og hvert sitt selskap, noe annet er alt annet som følger i kjølvannet av døtre født med nøyaktig to års mellomrom.

 

For oss foreldre føles det helt naturlig å la den yngste arve en del ting etter den eldste. Barn vokser fort, og mye rekker jo knapt å bli brukt før de har vokst ut og fra det. En del klær, leker og ikke minst sportsutstyr. I øyeblikket er det sistnevnte som er på dagsorden. Sykkel, ski, skøyter.  Yngste vil, selvfølgelig, også gjerne ha nye ting. I våres arvet hun sykkel fra storesøsteren, igjen, da storesøsteren måtte ha større sykkel. Så langt har aldri den yngste fått ny sykkel.

Ski- og skøytesesongen står for døren. Storesøsteren trenger lengre ski og staver, og de som hun har brukt de siste to sesongene passer perfekt til lillesøsteren. Igjen, hun har aldri fått nye ski, men alltid arvet etter storesøsteren.

Skøyter? Storesøsteren er blitt 170 cm, har fått større føtter, og må ha nye skøyter. De gamle skøytene, de arver... mammaen! De passer meg helt perfekt, og det er vel på tide å dumpe mine gamle hockeyskøyter.

 

Jeg tror jammen den yngste skal få helt nye skøyter i vinter.

 Nå er det bare å satse på at skøytebanen blir sprøytet, og på en passe kald vinter.

 

Jeg skal lære meg å ta piruett

-out of office-

 

 

 

 

 

12 kommentarer

Lithanna

21.11.2013 kl.12:03

Jeg arva også. Men jeg har vare en eldre bror da, så det hjalp jo ikke mye XD

Men, sånn er det. Syns det er litt kos med å arve ting jeg da :)

Skøytesessong!

Minner meg på at jeg aldri har eid ett par selv XD

Fru Stussli

21.11.2013 kl.12:04

Er vel ofte sånn å være yngst. Blir ekstra stas med nye skøyter i år da.

Fru Stussli har ønsket seg skøyter til jul. Det har hun nemlig aldri prøvd å stå på så det går sikkert fint :-D

Ha en strålende dag

venkesstrikk

21.11.2013 kl.12:27

Her i huset er det far og sønn som har bursdag samme dag. Stas for mannen min at jeg klarte å føde på bursdagen hans og sønnen syns også det er greit. Å arve kan vere en utfordring i en viss alder, slik var det med mine døtre også. Selv måtte jeg arve fra mine to eldre brødre og lillesøster fikk alltid nytt. Gjett om hun fikk hun fikk høre hvor bortskjemt hun var

outofoffice

21.11.2013 kl.13:32

venkesstrikk: ja, blir nok sånn. Har nok en del kommentarer fra yngste til eldste her i huset også. Og vi skjønner jo det føles urettferdig innimellom.

outofoffice

21.11.2013 kl.13:33

Fru Stussli: Så morsomt om du får skøyter da, så kan vi øve på piruetter begge to. Morsomt, men får jo så vondt i leggene...

outofoffice

21.11.2013 kl.13:34

Lithanna: Tenker det å arve ikke er så stas i den alderen de er nå, men at det kanskje blir bedre senere... Ønsk deg skøyter til jul, det er ganske morsomt ;-)

frodith

21.11.2013 kl.13:57

Jeg tenker at det er lurt å la de arve jeg, det er jo øknomisk og det er jo noe med at man lærer litt av det også som barn, at sånn må vi gjøre av og til. Men at du som du sier NOEN ganger får hun nytt, som at hun skal få nye skøyter selv er sikkert fint. Jeg er sist av 3, og arvet mye. Men synes det var greit, og fikk noe nytt selv innimellom og det var greit :-) Ha en fn dag du :-)

fruensvilje

21.11.2013 kl.16:09

det er nok viktig att yngste også får noe som er sitt innimellom :))jeg ser det no som våre er voksne,da vil dei gjerne ta vare på enkelte ting til egne barn,litt kjedelig da om bare den elsdte har noe å la gå videre og ikke den yngste

outofoffice

21.11.2013 kl.16:38

frodith: Mye å handle med to jenter i hus, og da må det bli litt sånn. Også blir det skøyter på mor, og det blir stas ;-)

outofoffice

21.11.2013 kl.16:40

fruensvilje: Godt poeng! Har heldigvis fordelt smykker og annet som vi har fått etter mine besteforeldre likt mellom de to. Har ikke tenkt på det samme med denne typen utstyr, men veldig godt poeng.

Benedicte Fjeldberg

21.11.2013 kl.20:57

Veldig kjekt å arve da.. Jeg tror ikke jeg har stått på skøyter siden jeg var 12 år eller noe..,:);)

outofoffice

22.11.2013 kl.11:22

Benedicte Fjeldberg: Jeg skal lære meg piruett i vinter. Viktig med hårete mål, jeg er som Bambi på isen. Lurer på om det skal være skøyteis i Oslo sentrum i vinter? Så kan vi møtes å øve oss...

Skriv en ny kommentar

hits