Tiden flyr

I disse dager er det mange som har oppstart i barnehage for sine små håpefulle og for første gang skal de slippe sine små tasser ut av syne til andre enn kjente barnevakter. Jeg husker det så godt. Hun hadde rød Ole Brum sekk, musefletter og hoppet og spratt og gledet seg veldig. Mammaen, hun gledet seg ikke så mye og gikk vel med en liten tåre i øyekroken det meste av dagen.

En ting var å gå ut fra barnehagen, og la henne være igjen, men det var vissheten om at et nytt kapittel hadde startet og at noe var borte for alltid. Plutselig var det andre som fikk være en stor del av hennes liv. En del av hennes liv vi foreldre ikke var en del av på samme måte. Hun ble plutselig så stor. 

 I år er det nok en ny milepæl i livet hennes. Ungdomsskolen. Hun gleder seg veldig. Hopper og spretter ikke noe særlig, men mammaen har fortsatt en liten tåre i øyekroken over hvor fort tiden går.   


Tiden flyr

-out of office-

 

 

 

 

10 kommentarer

Lithanna

06.08.2014 kl.12:48

One smal step for me, giant step for mankind ;)

Vi skal alle den veien gitt. Dog jeg har ingen erfaring med barnehager, aldri gått i barnehage selv heller ;)

outofoffice

06.08.2014 kl.13:05

Lithanna: Jeg er så glad jeg holder meg like ung midt i dette ;)

Eva

06.08.2014 kl.13:54

Enkelt og greit, så lot jeg mine barn gå i barnehagen kun siste året før de begynte på skolen. Synes ikke noe om at andre skulle passe mine barn, når jeg kunne gjøre det enda bedre selv ;) :P

Hehe....Neida...det var en prioritet at ungene skulle få være lengst mulig hjemme. Jeg jobbet selv med barn, og valgte å jobbe hjemmefra mens mine egne var små :)

Nå skal minsten min også begynne på ungdomsskolen, og hun grugleder seg. Hun er klar nå....med nytt skoleutstyr og det hele.

Hver alder har sin sjarm, men jammen er det vemodig når småbarnstiden er borte, jeg kjenner godt den må jeg innrømme :)

Lykke til med ungdomstiden :)

outofoffice

06.08.2014 kl.14:34

Eva: Helt klart deilig også at de blir større, det gjelder å nyte som du sier. Har jo ei igjen på barneskolen et par år til, men vet den tiden flyr ;) Lykke til du også. Fine ungdomsskolejentene våre!

Fru Stussli

06.08.2014 kl.15:46

Åh jeg forstår deg så godt. Om noen år står du der med tårer i øyekroken og hun loffer lykkelig til første dag på videregående. Skulle tro jeg som har erfaring fra før ville synes det var lettere med hun minste, men det er rett og slett verre. Jeg var ikke skolemoden da hun begynte i førstekasse og nå når hun begynner i femte er jeg slett ikke moden for det heller :-D Enda godt hun er med moden for ting enn mammaen ;-)

Lykke til med ungdomskolejente <3

Helene Viktoria

06.08.2014 kl.16:01

Huff, nå kjente jeg plutselig at jeg ikke har så lyst til å sende Frida i barnehagen på mandag, men det er en bra ting da :) men kjente at innlegget fikk meg til å tenke på tiden som har vært og tiden som kommer :)

frodith

06.08.2014 kl.16:29

Jeg har jo ikke baren så kan ikke kjenne igjen akkurat DEN følelsen da, meg jeg har stått på andre siden, vært læreren, og sett elever komme og jeg har fått ha dem som elever i så og så mange år...Og så forsvinner de...Og det er helt klart ikke samme følelsen, men det er noe av dette med en periode som forsvinner og nye som skal begynne....Uansett hva man gjør i livet og hvem man er...Ferdige perioder er litt vemodige..og nye perioder litt skumle og rare å ta fatt på ...

outofoffice

07.08.2014 kl.09:46

Fru Stussli: Tenker det er sånn med de fleste av oss. Barna er klare, men ikke vi foreldre. Ungdomsskolejenta er bekymret for om det kan bli streik på hennes skole. Vil nemlig ikke ha noen utsetterlser på skolestarten.

outofoffice

07.08.2014 kl.09:48

Helene Viktoria: Vi må bare være flinkere til å ta oss tid til å nyte tiden. Hun kommer helt sikkert til å storkose seg, og du vil oppleve en jente som vokser seg "stor". Nyt det.

outofoffice

07.08.2014 kl.09:50

frodith: Har tenkt litt på det frodith, og tenker at det er jammen godt vi har så flinke lærere som tar vare på barna våre. Ikke bare lærer dem fag, men også er en så viktig del av andre ting i barnas liv. Lea, og resten av hennes klasse, gråt da de tok avskjed med sin lærer før sommerferien. Ingen tvil om at hun hadde vært veldig viktig for dem også på andre områder enn selve læringen av det faglige.

frodith

07.08.2014 kl.14:08

Ja, og på vår skole har vi så få elever i gruppa, bare 4-5, så man blir liksom alt mulig for dem, og man kjenner dem GODT etter 5-6 år :-) Jeg VET jeg har hatt mye å si for dem, og jeg vet OGSÅ at de har hatt mye å si for meg :-)

Skriv en ny kommentar

hits